Saskia

Ik ben Saskia van der Storm

Als ik iets weet is het dat iedereen in het leven stormen tegenkomt. Groot of klein. Ook ik heb er al een aantal op mijn pad gekregen, ik doe mijn naam eer aan ;-). Het al op jonge leeftijd zelfstandig wonen, de scheiding van de vader van mijn eerste kind, het opgeven van mijn baan binnen een groot bedrijf vol mogelijkheden, het overlijden van mijn lieve kleine neefje, mijn bonusvader, mijn mama en mijn omaatje in zeer korte tijd achter elkaar.

Maar ook het verliezen van een dierbare vriendschap, of moeten wennen in een hele nieuwe woonomgeving. Het in je up alles voor elkaar zien te krijgen met een klein kind.

Hoe pijnlijk en uitdagend in het moment ook, ik kan het inmiddels zien als onderdeel van het leven en als een mogelijkheid om te groeien in kracht. Zolang je je maar blijft verbinden met wie je bent, wat je wilt en nodig hebt.

Maar zo is dat niet altijd geweest. Want wat kan een storm je onverwachts hard raken. Ik wilde dan vooral weg van de pijn. Ik zocht naar antwoorden bij anderen hoe ermee om te gaan, ik draaide in rondjes, bewoog alle kanten op en kwam dieper in de ellende. Het duizelde mij en alles werd steeds zwaarder en ingewikkelder. Mijn emoties schoten alle kanten uit.

Ook waren er momenten dat ik gewoon doordenderde. Het pad van een ander volgde. Uiteindelijk voelde ik me dan compleet verdwaald in mijn eigen leven, op het moment dat ik weer een beetje om me heen begon te kijken. Ik was de verbinding met mezelf totaal kwijt en richtte me alleen nog maar op anderen. Ondanks dat was het een periode waarin ik mij regelmatig heel alleen heb gevoeld.

Het waren harde lessen. Lessen die ik pas echt leerde op het moment dat ik besloot om heel eerlijk met mijzelf te zijn. Alles aan te kijken wat ik voelde en doormaakte. Mijzelf continu vragen te stellen en niet weg te duiken voor het antwoord. En om wat milder in mijn oordeel te zijn. Vooral over mijzelf en de destructieve stukken. Mijn storm op tafel in het volle licht!

Ik leerde weer te zien wat van waarde was aan mij en mijn leven. Dit deed ik door mijn wereld wat kleiner en simpeler te maken, mijn prioriteiten te bepalen, keuzes te maken waardoor het zachter en fijner werd. Juist omdat elke keuze een bewuste was die beter bij mijn verlangen paste.

Nu kan ik oprecht zeggen dat ze het waard waren om te leren. Juist ook omdat ik ze kan gebruiken om jou te helpen, wat maakt dat jij de verbinding met jezelf sneller terug zult vinden als ik destijds. Het is een proces wat je zelf door moet maken, ook niet moet willen overslaan, maar je hoeft dat niet alleen te doen.

Ik weet hoe het is, ik weet hoe zat je het kunt zijn, hoe donker en negatief het soms voelt, maar ook welke vragen belangrijk zijn om te stellen, en wanneer je jezelf voor de gek houdt, of jezelf gevangen houdt door in cirkeltjes te draaien. Ook zie ik vlijmscherp waarin jij jezelf tekort doet en waar je de mogelijkheden, binnen handbereik, gewoonweg over het hoofd ziet. Boven alles ken ik inmiddels het bijkomende positieve effect van een storm. In alles is er namelijk ook een keuze en een nieuwe kans en kun je los laten wat jou niet meer dient.

Mijn visie op Storm-Krachtig zijn

Mijn visie op Storm-Krachtig zijn is in verbinding staan met jezelf. Weten wie je zelf bent, wat je belangrijk vindt en nodig hebt. Durven kiezen voor jezelf en dat prioriteit geven in je dagelijkse leven. De rest wat meer te laten voor wat het is. Houd het simpel.  En hoe mooi om vol vertrouwen te zijn dat welke storm er vanaf dan ook op je pad komt, jij krachtig genoeg bent om je richting vast te houden. Jouw pad, jouw leven. Vol in verbinding met jezelf.  Met jezelf krachtig in het midden kun jij elke storm aan.

Wat is leuk om te weten?

Liefst aan zee. Gek op boeken en kennis, theetjes en een goede latte. Interesse in evolutionaire astrologie; gericht op vooruitgang en optimalisatie, zien waar de groei en mogelijkheden liggen. Houdt van goede intense gesprekken, diepgang, in verbinding. Krijgt de rillingen van schone schijn. Zorgt voor sfeer en geeft de volle aandacht, herkenning en erkenning aan jou. Grootste trots dochter Dana en zoon Luuk en blij met leuke hond Jos.

Je hebt geen idee hoe hard ik heb gezocht naar een geschenk dat ik jou kan brengen
niets lijkt goed genoeg te zijn
want waarom zou ik goud brengen naar een goudmijn
of water naar de oceaan
alles wat in mijn gedachten opkwam was slechts als specerijen brengen naar de Orient
het heeft geen zin om je mijn hart en ziel te geven
want deze heb je al
daarom breng ik je een spiegel
kijk naar jezelf en herinner je Mij….
(Rumi)